Rizoto s krůtím masem
Seznam surovin
- krůtí maso 1 plátek (prsa)
- olej
- pórek 1 kus
- rýže krátkozrnná (Arborio)
- koření Podravka 1 lžička
- rajčátka cherry
- žampiony
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- sůl
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájejte na nudličky, osolte, vložte na teflonovou pánev a na kapce oleje opečte. Přidejte nakrájený pórek a pod pokličkou směs pár minut poduste.
Do pánve přilijte trochu vody, nasypte nevařenou rýži a společně s masem a pórkem ji orestujte. Pak směs zalijte vodou, přidejte trochu podravky nebo sójovky a duste tak dlouho, až se voda vypaří.
Nakonec přidejte nakrájené žampiony, cherry rajčátka, červenou i žlutou papriku, salátovou okurku a znovu poduste, ale jen tak, aby zelenina zůstala křehká. Hotové rizoto je velmi šťavnaté a nasáklé zeleninovou šťávou.
Načítám komentáře...