Skvělá krůtí roláda
Seznam surovin
- krůtí maso 500 gramů (prsa)
- rozmarýn 1 svazek (čerstvý)
- tymián 1 svazek (čerstvý)
- listové těsto 1 balení
- vejce 1 kus
- sůl
- pepř
- máslo (kousek)
- šťáva 100 mililitrů (mrkvová)
- badyán 2 (hvězdičky)
- šťáva citronová 1/2 kusu
- sůl (dle chuti)
Karotkové pyré:
- mrkev karotka 2 svazky
Postup přípravy
1. Gril nebo troubu rozehřejte na 180 °C. Krůtí maso rozkrájejte na úhledné válečky a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Bylinky jemně nasekejte. Opečené maso v nich důkladně obalte, osolte a opepřete.
2. Listové těsto rozválejte na výšku asi 3 mm a připravené maso do něj pevně
zabalte. Roládu potřete prošlehaným vajíčkem, vložte do pekáčku nebo misky z alobalu a pečte pod poklopem na grilu nebo v troubě, až teplota ve středu rolády dosáhne 68 °C. Vyjměte a nechte chvíli stát.
3. Na pyré karotku očistěte a nakrájejte na kolečka. Na rozehřátém másle ji osmažte dozlatova. Zalijte mrkvovou šťávou, přidejte badyán a zakryté povařte asi 10 až 15 minut doměkka.
4. Většinu šťávy z karotky slijte a uchovejte ji stranou. Vyjměte badyán, ke karotce přidejte citronovou šťávu, trochu osolte a rozmixujte, případně zřeďte scezenou šťávou a dochuťte. Propasírujte přes jemné sítko a podávejte k roládě, doplněné přílohou podle vlastního výběru.
Načítám komentáře...