Sváteční krůta
Seznam surovin
Postup přípravy
1. Smíchejte majoránku, tymián, rozmarýn, bazalku, česnek a čerstvě namletý pepř.
2. Opatrně nařízněte a nadzdvihněte kůži z krůty tak, abyste maso pod ní mohli potřít olejem. Poté ho rovnoměrně potřete ještě většinou citronové šťávy a zhruba dvěma třetinami bylinkové směsi. Krůtu uvnitř i vně osolte, pokapejte zbytkem citronové šťávy a pokryjte zbylými bylinkami. Troubu předehřejte na 180°C.
3. Podlijte asi 300ml vody nebo vývaru a zakrytou pečte zhruba dvě až dvě a půl hodiny (klidně i déle). Po vyjmutí z trouby nechte krůtu před porcováním ještě asi 15 minut v teple odpočívat. Podávejte s nádivkou, ale také třeba s bramborami.
Poznámka k receptu
Maso plné šťávy, voňavé, se zlatavou kůrčičkou... To může být jen krůta, a jen ta dobře upečená!
Načítám komentáře...