Tažin z krůtího masa a vajec
Seznam surovin
- krůtí maso 1 kilogram (prsa)
- vejce 6 kusů
- máslo 125 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
- cibule 1 kus
- skořice 1 kus (celá, malá)
- kmín 1/2 lžičky (mletý)
- paprika 1/2 lžičky (sladká ,mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Krůtí maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kousky. Maso vložte do většího hrnce, zalijte sklenicí vody, přidejte máslo, najemno nasekanou cibuli, celou skořici, osolte a opepřete. Uveďte do varu a duste za občasného promíchání doměkka (podle potřeby ještě podlijte vodou). Měkké maso vyjměte a přendejte do tepla.
Do šťávy z dušení přidejte nasekanou petrželkovou nať a citronovou šťávu. Na mírném ohni vařte, až šťáva zhoustne. Potom vyndejte skořici a omáčku stáhněte z plotny.
Vejce rozšlehejte se solí, pepřem a kmínem. Maso s polovinou omáčky vložte do zapékací nádoby, zalijte vaječnou hmotou, poprašte paprikou a v předehřáté troubě pečte 10-15 minut při 200°C. Zbytek omáčky uveďte do varu a přelijte jí zapečené maso s vejci.
Poznámka k receptu
odávejte horké s čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...