Kuře po japonsku s ořechy a hroznovým vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso promíchejte s marinádou ze zázvoru, pálenky a čtyř lžic octa a nechte marinovat alespoň tři hodiny (nejlépe ale přes noc). Pak ho opečte dozlatova.

2. Oloupané šalotky povařte přibližně deset minut v několika lžících vody a poté je překrojte. Osmažte na oleji ve velké pánvi, vlijte zbylý ocet, odvařte ho, zalijte několika lžícemi vody a vínem, osolte,
opepřete a několik minut povařte. Vložte kuřecí maso a zakryté, jen několik minut, poduste. Maso vyjměte z pánve a nechte odpočinout stranou v teple.

3. Do pánve po masu přidejte ořechy, javorový sirup, máslo a zrnka vína a vše společně dvě až tři minuty povařte.

4. Maso podávejte s omáčkou, posypané estragonovými lístky.

Poznámka k receptu

Připravte si čas na marinování masa dopředu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...