Kuře po japonsku s ořechy a hroznovým vínem
Seznam surovin
- kuřecí maso 12 kusů (vykostěná stehýnka s kůží)
- zázvor 40 gramů (nastrouhaný)
- pálenka 4 lžíce (rýžová)
- ocet jablečný 6 lžic
- cibule šalotka 12 kusů (malých)
- olej slunečnicový 1 lžíce
- víno bílé 200 mililitrů
- ořechy 120 gramů (nahrubo podrcené)
- sirup javorový 2 lžíce
- máslo 80 gramů
- hroznové víno 250 gramů (červeného)
- estragon 1 lžíce (na posypání)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. Maso promíchejte s marinádou ze zázvoru, pálenky a čtyř lžic octa a nechte marinovat alespoň tři hodiny (nejlépe ale přes noc). Pak ho opečte dozlatova.
2. Oloupané šalotky povařte přibližně deset minut v několika lžících vody a poté je překrojte. Osmažte na oleji ve velké pánvi, vlijte zbylý ocet, odvařte ho, zalijte několika lžícemi vody a vínem, osolte,
opepřete a několik minut povařte. Vložte kuřecí maso a zakryté, jen několik minut, poduste. Maso vyjměte z pánve a nechte odpočinout stranou v teple.
3. Do pánve po masu přidejte ořechy, javorový sirup, máslo a zrnka vína a vše společně dvě až tři minuty povařte.
4. Maso podávejte s omáčkou, posypané estragonovými lístky.
Poznámka k receptu
Připravte si čas na marinování masa dopředu.
Načítám komentáře...