Asijská pánev
Postup přípravy
1. Dejte vařit rýži a mezitím si připravte maso a zeleninu. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky, osolte a odložte stranou. Brokolici rozeberte na růžičky, česnek nasekejte nahrubo, zázvor naopak nastrouhejte najemno. Mrkev a pórek nakrájejte na tenké nudličky.
2. V menším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vhoďte do ní růžičky brokolice. Vařte asi 3 minuty.
3. V pánvi rozpalte olej a orestujte kuřecí maso. Přidejte česnek a zázvor a opékejte, dokud se nerozvoní. Přihoďte mrkev, brokolici, pórek a několik minut restujte. Směs zalijte sójovou omáčkou, přidejte polovinu klíčků, rýži a dobře promíchejte. Podávejte posypané zbylými klíčky.
Poznámka k receptu
V asijské kuchyni se klíčky těší velké oblibě, jsou ceněny zejména pro svou křehkost a přirozeně sladkou chuť, která vyvažuje výrazné koření a slané omáčky.
Načítám komentáře...