BABY KUŘÁTKO V BALSAMIKOVO-HOŘČIČNÉ MARINÁDĚ
Seznam surovin
- kuře 4 kusy (baby kuřátko)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžíce
- vývar kuřecí 250 mililitrů
- těstoviny 200 gramů ( Tesco fi nest Orzo semolinové)
- špenát 200 gramů (čerstvý)
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte balsamico, hořčici, nasekaný rozmarýn, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Kuřátka osolte a marinádu do nich pečlivě vetřete. Posaďte je do velkého pekáče a podlijte vývarem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut dokud maso není hotové a kůrka tmavá. Během pečení kuřata občas přelijte výpekem.
2. Než se kuřata upečou, uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny, aby byly al dente. Česnek nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte zbylý olej a česnek na něm orestujte, pak vmíchejte opraný špenát a nechte ho zavadnout. Vmíchejte do těstovin a podávejte společně s kuřetem.
Poznámka k receptu
I když baby kuřátka bývají drahá, občas si je dopřejte. Mají totiž nejkřehčí a nejšťavnatější maso ze všech druhů drůbeže. Jejich šťáva a naše marináda se postarají o skvělý doprovod.
Načítám komentáře...