BABY KUŘÁTKO V BALSAMIKOVO-HOŘČIČNÉ MARINÁDĚ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte balsamico, hořčici, nasekaný rozmarýn, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Kuřátka osolte a marinádu do nich pečlivě vetřete. Posaďte je do velkého pekáče a podlijte vývarem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut dokud maso není hotové a kůrka tmavá. Během pečení kuřata občas přelijte výpekem.

2. Než se kuřata upečou, uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny, aby byly al dente. Česnek nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte zbylý olej a česnek na něm orestujte, pak vmíchejte opraný špenát a nechte ho zavadnout. Vmíchejte do těstovin a podávejte společně s kuřetem.

Poznámka k receptu

I když baby kuřátka bývají drahá, občas si je dopřejte. Mají totiž nejkřehčí a nejšťavnatější maso ze všech druhů drůbeže. Jejich šťáva a naše marináda se postarají o skvělý doprovod.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...