Bageta s korunovačním kuřetem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (kuřecí prsa)
- bageta 4 kusy (4-6 kusů)
- jogurt bílý 50 mililitrů
- majonéza 50 mililitrů
- koření kari 1 lžíce
- mangové čatní 1 lžíce
- cibule 1 kus (menší)
- celer řapíkatý 2 větvičky
- brusinky 1 hrst (menší)
- víno jablečné 50 mililitrů (cidre)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z půlky citronu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Vložte je do pekáče a na každé položte plátek másla. Pečte na 200 °C asi 30 minut. Odložte stranou a nechte vychladnout.
2. Brusinky namočte do cidru a nechte je nasáknout tekutinu. V misce smíchejte majonézu, bílý jogurt, kari, čatní a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, osolte a opepřete.
3. Celer nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno a kuře na kousky. Přidejte brusinky a promíchejte. Přidejte ochucenou majonézu a opět promíchejte, aby se prolnuly chutě. Salát dobře vychlaďte, ideálně přes noc.
4. Vyřízněte vrchní část bagety a vydlabejte část střídy. Bagetu naplňte salátem a přiklopte vrchní částí. Díky tomu, že bagetu naplníte svrchu, nebude vám náplň vytékat.
Odkaz na recept Domácí mangové čatní najdete: zde.
Poznámka k receptu
- Recept na korunovační kuře vznikl u příležitosti korunovace královny Alžběty II. v roce 1953. Studený majonézový salát získal si mimořádnou oblibu, dnes existují desítky variací. Tady je ta naše.
- V původním receptu byly místo brusinek rozinky, které se namáčely v červeném víně. Mangové čatní je zase možné nahradit pikantním meruňkovým džemem.
Načítám komentáře...