Bánh mì s kuřecím masem na citronové trávě
Seznam surovin
Náplň:
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- cukr 1 lžíce
- rybí omáčka 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- citronová tráva 1 kus
- koření 1 lžička (sambal oelek nebo čerstvá chilli paprička)
- olej slunečnicový 1 lžíce (do marinády + 1 lžíce na smažení)
Na dokončení:
- bageta 6 kusů
- majonéza 6 lžic
- mrkev (nakládaná)
- ředkev bílá (nakládaná)
- okurka salátová (nakrájená na tenké plátky)
- koriandr 1 svazek
- paprička chilli červená (podle chuti)
Postup přípravy
1. Zalijte cukr rybí omáčkou a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, jemně nasekanou citronovou trávu, sambal oelek nebo chilli papričku nakrájenou nadrobno a lžíci oleje. Vše promíchejte a do připravené marinády vložte očištěná a osušená kuřecí prsa. Marinujte ideálně přes noc, minimálně alespoň 2 hodiny.
2. Na rozpálenou pánev kápněte trochu oleje a restujte pozvolna marinované kuřecí maso z obou stran. Pozor na teplotu, marináda obsahuje cukr a při vysoké teplotě se maso rychle připaluje. Hotové maso nechte pár minut odpočinout, pak nakrájejte na plátky.
3. Bagety podélně nařízněte z jedné strany, druhou nechte nedokrojenou. Natřete obě strany majonézou a vkládejte suroviny v pořadí: nakládaná zelenina, kuřecí maso, okurka, koriandr a chilli.
Poznámka k receptu
- Dbejte na to, aby se kuřecí prsa nevysušila, ale současně propekla. Pomůže vám marináda, díky níž maso více zkřehne a jeho příprava bude snazší.
- Nutné počítat s marinováním 12 hodin.
Načítám komentáře...