Chicken Star Burger
Seznam surovin
- majonéza 120 gramů
- rajčata sušená 30 gramů (nasekaná)
- kapary 20 gramů (nasekané)
- kuřecí maso 600 gramů (prsa)
- olej slunečnicový 20 mililitrů (+ na opečení)
- česnek 1 stroužek (rozdrcený)
- tymián
- salát kadeřavý 100 gramů
- sýr Čedar 120 gramů
- rajčata 1 kus (plátky)
- cibulka jarní 60 gramů (nasekaná)
- bulka máslová 4 kusy (může být posypaná sezamem)
- sůl mořská
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Majonézu smícháme s kapary a sušenými rajčaty.
Kuřecí prsa nakrájíme na čtyři porce po 150 g, naložíme je do oleje smíchaného s česnekem a tymiánem a necháme krátce odležet.
Na středním plameni rozehřejeme středně velkou pánev, vlijeme do ní trochu oleje a postupně na něm opečeme kuřecí maso, tři až čtyři minuty po každé straně. Pak maso osolíme a opepříme.
Bulky rozkrojíme, opečeme, potřeme na řezné straně ochucenou majonézou a naplníme je: na spodní části položíme kadeřavý salát, pak maso, navrch čedar, rajčata a jarní cibulku. Zakryjeme je vrchními díly bulek a případně ještě spíchneme větším párátkem.
Načítám komentáře...