Chřest v kuřecím steaku
Seznam surovin
- cibule 4 kusy (větší)
- olej olivový (nebo řepkový)
- cukr 1 lžička
- kuřecí maso 4 kusy (prsní řízky)
- chřest 8 kusů (8 - 12 kusů)
- salát polníček (lístky k podávání)
- rukola (lístky k podávání)
- ředkvičky (k podávání)
- sůl
- cukr
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájenou na tenká kolečka dejte do pánve s vyšší vrstvou oleje, zasypte lžičkou cukru a osmahněte do zlatohněda. Řízky podélně prořízněte tak, aby vznikla kapsa.
2. Maso osolte a opepřete. Do „kapsy“ vložte očištěný, oloupaný a v osolené vodě s trochou cukru asi 2 minuty povařený chřest a osmaženou cibuli.
3. Maso pevně svažte provázkem a opékejte na grilovací pánvi přibližně 12 minut. Můžete ho také zprudka opéct na pánvi a pak dopéci v troubě předehřáté na 180°C. Podávejte se salátem, případně s rýží vařenou se sladkým cukrovým hráškem.
Poznámka k receptu
Lahodná a přitom lehká „minutka“ může být příjemným obědem, pohoštěním i večeří.
Načítám komentáře...