Citronovo-tymiánové kuře se žampiony
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- žampiony 200 gramů
- česnek 3 stroužky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- tymián 2 snítky
- kurkuma 2 lžičky
- olej olivový 6 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do mísy dejte citronovou šťávu, prolisovaný česnek, kurkumu, lístky tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a důkladně prošlehejte.
2. Kuřecí prsa i žampiony očistěte, houby nakrájejte na čtvrtiny a vložte do marinády. Nechte 10 - 15 minut odležet. Pak rozpalte zbylý olej a opečte na něm nejprve žampiony a potom maso. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Tohle kuře se hodí, i když máte na krku bandu strávníků - netrapte se u pánve, maso i žampiony vsypte do zapékací misky a upečte v troubě.
Načítám komentáře...