Čtvrtka kukuřičného kuřátka pečená s jarní nádivkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejlepší je použít francouzské kuřátko, ale můžete použít i kvalitnější české kuřátko. Z kuřete vyřízneme porce a skelet si necháme na omáčku. Prsíčka děláme na minutku a stehýnka pečeme pomalu zvlášť.

Prso naložíme den dopředu do bylinek, pepře a olivového oleje. Prso opečeme kůží dolů na olivovém oleji a pak otočíme a dáme asi na 8 minut dopéct.

Stehna pečeme v pekáčku s trochou kuřecího vývaru s bylinkami a troškou másla do měkka kolem 150 stupňů to trvá asi 40 minut a na konci přidáme teplotu na kůrku.

Na nádivku smícháme opečenou žemli nebo toast chléb se žloutky, opečenou anglickou slaninou, špetkou muškátu, na kolečka rozkrájeným chřestem, pažitkou, plochou petrželí, osolíme a opepříme a zalijeme mlékem.

Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme a pečeme na pečícím papíru asi 20 minut na 160 stupňů pozor, aby zcela nevyschla, pak není dobrá.

Z karotky s natí vykrájíme tvar, necháme kousek natě pro ozdobu a dáme jí na 15 minut do trouby v přepuštěném osoleném másle. Vyndáme, necháme okapat a opečeme na pánvi. Ke konci přidáme javorový sirup a necháme lehce zkaramelizovat.

Omáčku děláme na olivovém oleji s troškou řapíku a kořenové zeleniny. Přidáme v troubě opečený skelet z kuřete a necháme tři hodiny vařit, poté scedíme a necháme zredukovat. Před podáváním přidáme pár lístků tymiánu a vmícháme oříšek másla.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...