Dietní salátové rolky
Seznam surovin
- salát římský 8 listů
- kuřecí maso 4 plátky (prsa)
- vejce 4 kusy
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- pórek 2 listy
- olej olivový 2 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Vejce rozšleháme v misce, osolíme je a upečeme z nich na pánvi vytřené máslem 8 menších omeletek. Kuřecí prsa podélně nakrojíme, rozevřeme je na plát a lehce je naklepeme. Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je z pánve, osolíme je, lehce potřeme hořčicí smíchanou s citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme v chladu odležet.
Listy pórku opláchneme a dlouhým ostrým nožem je nařežeme na 8 dlouhých pruhů. Krátce je ponoříme do vařící se vody a jakmile změknou, ihned je zchladíme ve studené vodě. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme je spolu s připraveným masem na proužky.
Na pracovní desku položíme osm opraných a odkapaných listů salátu, na každý položíme omeletku, přidáme proužky papriky a masa, listy s náplní pevně stočíme a uprostřed převážeme pórkem. Rozdělíme je po dvou na talíře nebo je po jedné zasuneme do úzkých skleniček a ihned podáváme.
Načítám komentáře...