Drůbeží chilli con carne
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů (směs steheních a prsních řízků)
- rajčata sterilovaná 2 kusy (loupaná, nasekaná)
- kukuřice sterilovaná 1 konzerva
- fazolky zelené 1/2 balení (mražené)
- cibule 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- kečup 4 lžíce
- koření chilli con carne
- sójová omáčka
- cukr
- sůl
- olej
Postup přípravy
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky a zprudka ho za stálého míchání opečeme doběla.
Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku, konzervovaná sekaná rajčata, mražené fazolky a kečup, ochutíme kořením na chilli con carne a zvolna dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
Pak vmícháme konzervovanou kukuřici, dochutíme cukrem a sójovou omáčkou, podle potřeby přisolíme a ještě povaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne. Chilli necháme nejlépe den nebo dva odležet a před podáváním ho ještě podle potřeby dochutíme. Podáváme s chlebem.
Načítám komentáře...