Dušené kuře s paprikou a bazalkou
Seznam surovin
- kuřecí maso 8 porcí (špalíčky)
- olej olivový 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- paprika červená 2 kusy (pokrájená a bez semínek)
- víno bílé 150 mililitrů (kvalitní)
- brambory 12 kusů (nové - omyté a rozpůlené)
- vývar kuřecí 200 mililitrů
- bazalka 20 gramů (čerstvá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Olej zahřejte ve velkém hrnci. Mouku osolte a opepřete a poprašte jí kuřecí maso. Pak špalíčky vložte do hrnce.
Na vysokém plameni osmažte z obou stran dozlatova. Přidejte papriky a brambory, tři minuty opékejte. Pak přilijte vývar a víno, osolte a opepřete. Přiklopte a duste 20 až 30 minut, aby se maso provařilo.
Vmíchejte bazalku a vařte ještě pět minut.
Načítám komentáře...