Filírované kuřecí prso s restovanou zeleninou
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 porce (prsa s kůží)
- sůl mořská 1 lžička (hrubozrnná)
- olej slunečnicový
- olej olivový
- cuketa 1 kus (malá)
- paprika 3 kusy (různé barvy)
- cibule 1 kus
- žampiony 8 kusů
- rajčátka cherry 200 gramů
- šťáva citronová 1 lžička
- koření provensálské
Postup přípravy
Omytá kuřecí prsa osolíme (strany bez kůže normální solí, strany s kůží hrubozrnnou solí). Rozpálíme slunečnicový olej a dáme restovat kuřecí prsa kůží dolů. Zprudka orestujeme a mírně ztlumíme. Restujeme deset minut, obrátíme a přidáme plamen. Po zatáhnutí opět mírně ztlumíme
a dopékáme. Po upečení necháme maso zatáhnout a před podáváním z něj nařežeme filety.
Ve vedlejší pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou zeleninu kromě cherry rajčat. Restujeme, aby byla zelenina místy hnědá, ale ne do změknutí. Po zhruba 4 minutách přidáme rajčata a ještě 2 - 3 minuty společně restujeme. Dochutíme solí, kořením (provensálské, tymián, oregano, podle vlastní chuti) a citronovou šťávou.
Na talíře dáme zeleninu, přidáme filírovaná prsa a podáváme například se šťouchanými brambory.
Načítám komentáře...