Florentinské kuře
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- celer 1/4 kusu
- bobkový list 2 listy
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- víno bílé 1,25 decilitru
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- pepř černý
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Kuře rozdělíme na porce, cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a celer jemně nastrouháme, přidáme k cibuli, zalijeme bílým vínem a citronovou šťávou a ještě přidáme rozdrobený bobkový list.
Do této směsi vložíme porce kuřete a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Dbáme, aby maso bylo směsí dobře pokryto.
Před přípravou maso osušíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vajíčku, které lehce osolíme a opepříme.
V rozehřátém oleji potom všechno osmažíme. Podáváme s bramborem. Nezapomeneme na zeleninový salát.
Načítám komentáře...