Grilovaná kuřecí prsa s kuskusem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa, celkem asi 400 g)
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl
- citron (na doplnění)
Na přílohu:
- fazolky zelené 200 gramů
- rajčátka cherry 12 kusů
- žampiony 4 kusy (střední)
- cuketa 1 kus (malá)
- vývar zeleninový 1 decilitr
- kuskus 80 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- hráškové výhonky 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Každé kuřecí prso nakrájíme na tři menší řízky, lehce je naklepneme, potřeme olejem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme v chladničce odležet.
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat a změknout. Žampiony očistíme, cuketu a rajčátka omyjeme a vše nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme cuketu se žampiony a 2 minuty restujeme. Pak vmícháme kuskus, petrželku, nakrájené výhonky a rajčátka a dochutíme solí.
Fazolky uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme je. Odleželé maso rychle opečeme z obou stran na grilu. Rozdělíme ho na talíře, přidáme fazolky a kuskus a podáváme s dílkem citronu na dochucení.
Načítám komentáře...