Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Seznam surovin
- jogurt bílý 150 gramů
- koření kari 1 lžička
- hořčice dijonská 1 lžička
- kečup 1 lžička (chlli)
- sójová omáčka 1 lžička
- kuřecí maso 500 gramů (prsní řízky)
- brambory 4 kusy
- olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Čerstvý bílý jogurt smíchejte s kari kořením, dijonskou hořčicí, chilli kečupem a sójovou omáčkou, mírně osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily do jednolité směsi. 2. Kuřecí plátky zlehka naklepejte, naložte do marinády a vložte na 3 hodiny do lednice. Nejlepší bude, když je budete moci ponechat v marinádě přes noc. 3. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a z každé strany je na rozpáleném oleji opečte. 4. Maso na stejném oleji ogrilujte z každé strany a podávejte s opečenými bramborami.
Poznámka k receptu
Jako přílohu můžete naservírovat i šťouchané brambory.
Načítám komentáře...