Hlíva s kuřecími nudličkami
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů
- hlíva ústřičná 300 gramů
- fazolky zelené 200 gramů (mražené)
- moučka škrobová 3 lžíce
- víno bílé 1 decilitr (dá se nahradit vývarem)
- olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- skořice 1 špetka (mletá)
- paprička chilli červená (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce je osolíme, posypeme trochou chilli a skořicí a necháme chvilku odpočinout. Fazolky necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky. Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou (maso během odležení zvlhne a krásně se škrobem obalí).
V pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, vložíme do něj maso s houbami a hodně zprudka vše opečeme (maso by se mělo opéct jen doběla a velmi rychle, aby zůstalo šťavnaté). Přidáme fazolky, přilijeme víno (nebo vývar) a sójovou omáčku a prudce povaříme.
Pak vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli, případně ještě trochou sójové omáčky a podáváme nejlépe s rýží.
Načítám komentáře...