Hořčicové kuře s rozmarýnem
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (prsa)
- šťáva citronová 2 lžíce
- hořčice celozrnná 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 2 lžíce (čerstvý, nasekaný + 1 lžíce na posypání masa)
Na omáčku:
- omáčka 1/2 šálku (hořčicová - Hellmann´s)
- víno bílé 1,25 decilitru (suché)
- smetanový krém Rama Cremefine 1 decilitr (na šlehání)
Postup přípravy
V misce smícháme citronovou šťávu, rozetřený česnek, olej, rozmarýn a hořčici Přidáme kuřecí prsa a necháme je marinovat 3 hodiny (nebo přes noc).
Z odleželého masa necháme okapat marinádu, rozložíme ho na mřížku rozehřátého grilu a opečeme ho z obou stran dozlatova.
Maso rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným rozmarýnem a podáváme s hořčicovou omáčkou rozmíchanou s vínem a ušlehaným rostlinným krémem.
Poznámka k receptu
Vhodnou přílohou je vařená mladá mrkev a pečené brambory nebo pečivo.
Načítám komentáře...