Indické kuře na pomerančích
Seznam surovin
Na 4 porce :
- kuře 1,5 kilogramu (v bio kvalitě )
- rozinky 1 hrst
- skořice 1 kus
- pomeranče 2 kusy (pokrájené bio i s kůrou )
- chlebové placky (placky naan k podávání)
Marináda:
- olej sezamový 5 lžic (nebo řepkový)
- koření garam masala 1 lžíce
- kurkuma 1 lžička
- mangové čatní 4 lžíce
- sůl
- pepř
- koření chilli
Postup přípravy
1. Kuře rozdělte na osm dílů, rozložte je na pekáč, potřete marinádou smíchanou z uvedených surovin, přidejte rozinky a skořici a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut.
2. Na posledních 10 minut k němu přidejte pomeranče (při delším pečení by zhořkly). Podávejte s indickými chlebovými plackami.
Poznámka k receptu
Až tuto báječnou lahůdku vonící exotikou ponesete na stůl, nezapomeňte k ní přidat kromě indických chlebových placek nán také pořádný džbán vody. Je totiž parádně „hořlavá“!
Načítám komentáře...