Japonská miska

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Uvařte rýži stejně jako při přípravě sushi – nejdřív ji důkladně propláchněte vodou, pak zalijte vodou (poměr vody a rýže zasucha by měl být 1:1) a nechte asi 1 hodinu odstát. Pak ji uvařte v rýžovaru nebo v hrnci. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Hotovou rýži nechte 5 minut odstát a pak do ní jemně vmíchejte octovou směs.

2. Mrkev nakrájejte na nudličky julienne, avokádo na kousky, lososa na tenké plátky. Pokud chcete (a máte fl ambovací pistoli), můžete každý plátek lehounce ofl ambovat tak, aby losos zůstal z větší části syrový, ale vytvořila se na něm jemná opečená krustička. Majonézu smíchejte se srirachou. Do misky dejte rýži, zeleninu a rybu, zakápněte ochucenou majonézou, posypte sezamem a podávejte.

Poznámka k receptu

Miska inspirovaná sushi obsahuje dokonale ochucenou rýží, zeleninu i čerstvého lososa. Podle chuti můžete přidat i další zeleninu nebo si poskládat vlastní variaci podle oblíbené rolky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...