Japonská miska
Seznam surovin
- losos 100 gramů (čerstvý)
- rýže sushi 250 gramů
- ocet rýžový 4 lžičky
- cukr krupice 2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- majonéza 100 gramů
- srirarcha 1 lžíce (1-2 lžíce)
- mrkev 1 kus
- avokádo 2 kusy
- semínka sezamová (černá a bílá na posypání)
Postup přípravy
1. Uvařte rýži stejně jako při přípravě sushi – nejdřív ji důkladně propláchněte vodou, pak zalijte vodou (poměr vody a rýže zasucha by měl být 1:1) a nechte asi 1 hodinu odstát. Pak ji uvařte v rýžovaru nebo v hrnci. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Hotovou rýži nechte 5 minut odstát a pak do ní jemně vmíchejte octovou směs.
2. Mrkev nakrájejte na nudličky julienne, avokádo na kousky, lososa na tenké plátky. Pokud chcete (a máte fl ambovací pistoli), můžete každý plátek lehounce ofl ambovat tak, aby losos zůstal z větší části syrový, ale vytvořila se na něm jemná opečená krustička. Majonézu smíchejte se srirachou. Do misky dejte rýži, zeleninu a rybu, zakápněte ochucenou majonézou, posypte sezamem a podávejte.
Poznámka k receptu
Miska inspirovaná sushi obsahuje dokonale ochucenou rýží, zeleninu i čerstvého lososa. Podle chuti můžete přidat i další zeleninu nebo si poskládat vlastní variaci podle oblíbené rolky.
Načítám komentáře...