Jarní kuřátka s nádivkou
Postup přípravy
Kuřátka omyjeme a ze všech stran osolíme. Dvě jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Plátky slaniny podélně rozkrojíme na poloviny, každou osminku jablka zabalíme do proužku slaniny a vsuneme je do břišní dutiny kuřat.
Kuřátka položíme do pekáče, rozdělíme na ně plátky másla, podlijeme je vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut za průběžného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou.
Rohlíky nakrájíme na kousky, osolíme je, opepříme, okořeníme muškátovým květem a zalijeme mlékem. Přimícháme žloutky, nakrájené špenátové listy, plátky česneku a oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Nádivku rozložíme do pekáče kolem kuřátek, obložíme ji plátky nakrájenými ze zbylých dvou jablek, vše vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 30 minut, dokud není nádivka křupavá.
Poznámka k receptu
Kuřátka podávejte s vařenými malými brambůrkami a křupavým listovým salátem.
Načítám komentáře...