Jeníčkovy paličky
Seznam surovin
- kuřecí maso 10 kusů (paličky)
- podmáslí 6,5 decilitru
- kukuřičné lupínky 200 gramů
- jogurt bílý 200 gramů
- vejce 2 kusy
- olej 1,2 decilitru
- mouka pšeničná hladká 5 lžic
- pepř (čerstvě drcený )
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí paličky očistíme, omyjeme, osušíme a vložíme do kastrolu. Přelijeme je podmáslím prošlehaným s jogurtem, zakryjeme poklicí a necháme v chladničce přes noc marinovat.
Mouku promícháme se solí a pepřem. Lupínky nasypeme do igelitového sáčku a válečkem je mírně rozdrtíme. Paličky jednu po druhé obalíme v ochucené mouce, pak každou vložíme do rozšlehaných vajec a na závěr obalíme v lupíncích, které k paličkám dobře přitiskneme.
Hlubší plech potřeme 3 lžícemi oleje, rozložíme na něj paličky a každou svrchu pokapeme zbylým olejem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme přibližně 30 minut. Pak zkontrolujeme, zda jsou propečené píchneme do jedné vidličkou, a pokud z ní vytéká růžová šťáva, ještě paličky podle potřeby dopečeme.
Poznámka k receptu
Místo paliček můžete stejným způsobem připravit i proužky z kuřecích prsíček a naplnit jimi bagetky.
Načítám komentáře...