Jižanské smažené kuře
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 plátky (prsa)
- kuřecí maso 2 plátky (stehna, vykostěná)
- strouhanka 100 gramů
- podmáslí 1,5 decilitru
- slanina 4 plátky
- hořčice dijonská 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- sůl 1 lžička
- pepř cayenský 1 špetka
- olej slunečnicový 50 gramů (na smažení)
Postup přípravy
Kuřecí prsa a stehna nakrájíme na menší šikmé proužky. V misce smícháme hořčici se solí a oběma druhy pepře, touto směsí potřeme kuřecí kousky a vložíme je do mísy. Zalijeme je podmáslím a několikrát je v něm opatrně obrátíme.
Do pánve nalijeme trochu oleje a rozpálíme ho. Vložíme plátky slaniny a opečeme je dokřupava. Slaninu vyjmeme a když vychladne, nasekáme ji nadrobno a smícháme se strouhankou. Kousky masa vyjmeme z podmáslí, necháme odkapat a obalíme je ze všech stran ve strouhance se slaninou.
V čisté pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje na střední teplotu, vložíme do ní kousky masa a osmažíme je z obou stran dozlatova. Podáváme je ihned, dokud jsou horké a křupavé.
Poznámka k receptu
Ke smaženému kuřeti podávejte dílky citronu na pokapání a čerstvou zeleninu.
Načítám komentáře...