Knedlíčky na špízu s pikantní kuřecí směsí
Seznam surovin
- brambory 200 gramů (uvařené ve slupce)
- mouka pšeničná hrubá 180 gramů
- tvaroh měkký 120 gramů
- sýr s modrou plísní 80 gramů (Niva)
- cibulka jarní 4 kusy
- žloutek 1 kus
- sůl
- olej (na opečení)
Na kuřecí směs:
- kuřecí maso 300 gramů (prsa)
- lilek 150 gramů
- ořechy vlašské 60 gramů
- hořčice francouzká 2 lžíce (celozrnná)
- sójová omáčka 2 lžíce
- vývar 1/2 decilitru
- olej 1/2 decilitru
- med 1 lžíce
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme tvaroh, žloutek, kostičky nivy a mouku a opatrně rychle vypracujeme těsto. Na pracovní desku natáhneme potravinářskou fólii a po třetinách do ní zabalíme těsto, které vytvarujeme do třech hranatých podlouhlých knedlíků o čtvercovém průřezu asi 4 x 4 cm. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 12 minut. Pak je opatrně přeložíme do misky se studenou vodou a necháme zchladit.
Na kostičky nakrájený lilek zprudka opečeme v pánvi na dvou třetinách oleje a přesypeme do misky. Do pánve přilijeme zbylý olej a opečeme v něm na nudličky nakrájené maso. Přidáme sójovou omáčku, hořčici a med a zvolna orestujeme. Přidáme polovinu vývaru a za občasného míchání restujeme asi 5 minut (podle potřeby přiléváme po troškách vývar, aby se omáčka nepřipalovala). Na závěr přidáme lilek s hrubě nasekanými ořechy, prohřejeme a odstavíme.
Vychladlé knedlíky nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, střídavě se špalíčky cibulky je napícháme na špízy, opečeme je na pánvi s olejem dozlatova a podáváme s kuřecí směsí.
Načítám komentáře...