Korejská křidélka
Seznam surovin
Na křidélka:
- kuřecí maso 500 gramů (křídla)
- sůl
- moučka kukuřičná (škrob) 1,5 hrnku
- olej (na smažení)
Na marinádu:
- sójová omáčka 60 mililitrů (světlá)
- víno bílé 3 lžíce (Mirin)
- voda 3 lžíce
- med 2 lžíce
- ocet rýžový 1 lžíce
- cukr hnědý 1/4 hrnku
- česnek 1 lžička (sušený)
- zázvor 1/2 lžičky (čerstvý, nastrouhaný)
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžičky
Postup přípravy
Nejdříve připravíme marinádu. Všechny přísady kromě kukuřičného škrobu smícháme v pánvi a pomalu zahříváme za občasného zamíchání asi 6 minut, dokud se cukr nerozpustí a ocet nevypaří. Přilijeme kukuřičný škrob rozmíchaný v 1 a 1/2 lžíci vody, krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme z ohně.
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme je a obalíme v kukuřičném škrobu. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme větší množství oleje, vložíme do něj připravená křídla a smažíme 8 minut. Vyjmeme je a necháme 5 minut odkapat na drátěné podložce. Pak je znovu vložíme na 8 minut do rozpáleného oleje, vyjmeme je a necháme odkapat na papírových utěrkách, abychom z nich odsáli přebytečný olej.
Teplou marinádu nalijeme do větší mísy, přidáme křidélka, důkladně je marinádou obalíme a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Na obalení křidélek marinádou můžete použít větší plastový sáček, do kterého nalijete marinádu, přidáte křídla, sáček dobře uzavřete a důkladně jím potřesete.
MIRIN je bílé, jemné, nasládlé víno s nízkým obsahem alkoholu. Říká se mu také slazené saké. Mirin se nikdy nepije samotný, používá se pouze na vaření.
Načítám komentáře...