KORUNOVAČNÍ BAGETA
Seznam surovin
- bageta 1 kus
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- majonéza 50 mililitrů
- jogurt bílý 50 mililitrů
- koření kari 1/2 lžíce
- mangové čatní 1 lžíce (Tesco finest mangové )
- olej 1 lžíce (bazalkový Tesco finest )
- salát frisée
- paprika sladká 1/2 lžičky
- oregano 1/2 lžičky (sušené)
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte papriku s oreganem, kuřecí prsa očistěte, osolte a posypte kořením. Dejte do zapékací misky, na každé položte kousek másla, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut. Nechte maso zchladnout a natrhejte ho na vlákna.
2. V misce smíchejte majonézu, bílý jogurt, kari, bazalkový olej a mangové čatní. Bagetu rozpulte, potřete ochucenou majonézou, navršte na ni trhané kuře a přidejte salát. Přiklopte druhou částí.
Poznámka k receptu
Kombinace kuřete, majonézy a mangového čatní je inspirovaná korunovačním kuřetem a salátem, které se podávaly při korunovaci královny Alžběty II. Maso i omáčku připravte předem, ráno před výletem už bagetu jen poskládáte.
Načítám komentáře...