Křupavé kuřecí hranolky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme je ostrým nožem na 8 – 12 válečků. Plátky hovězí šunky rozložíme na prkénko a nakrájíme je na stejný počet proužků, jako je masových válečků.

Každý váleček masa obtočíme jedním proužkem sušené šunky a spíchneme párátkem s ostrým hrotem. Válečky lehce osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

Z vajec, mléka a mouky umícháme polohusté těstíčko (nesmí stéct z namočeného prstu). Strouhanku promícháme s mandlovými lupínky. Masové válečky namočíme nejprve v těstíčku a pak je obalíme ve strouhance s mandlemi.

Obalené válečky vložíme do většího množství rozehřátého oleje a usmažíme je pozvolna ze všech stran dozlatova. Necháme je odkapat na savé papírové utěrce a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Hranolky podávejte s bramborovou kaší a ovocným nebo zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...