Křupavé kuřecí hranolky
Seznam surovin
- kuře 500 gramů (prsa)
- šunka 100 gramů (hovězí, plátky)
- mandlové lupínky 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- vejce 2 kusy
- strouhanka 5 lžic
- mléko 1 decilitr
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme je ostrým nožem na 8 – 12 válečků. Plátky hovězí šunky rozložíme na prkénko a nakrájíme je na stejný počet proužků, jako je masových válečků.
Každý váleček masa obtočíme jedním proužkem sušené šunky a spíchneme párátkem s ostrým hrotem. Válečky lehce osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Z vajec, mléka a mouky umícháme polohusté těstíčko (nesmí stéct z namočeného prstu). Strouhanku promícháme s mandlovými lupínky. Masové válečky namočíme nejprve v těstíčku a pak je obalíme ve strouhance s mandlemi.
Obalené válečky vložíme do většího množství rozehřátého oleje a usmažíme je pozvolna ze všech stran dozlatova. Necháme je odkapat na savé papírové utěrce a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Hranolky podávejte s bramborovou kaší a ovocným nebo zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...