Křupavé kuřecí kousky s rýží
Seznam surovin
- kukuřice sterilovaná 150 gramů
- moučka škrobová 10 gramů
- sůl 3 špetky
- olej 1 lžíce (na smažení)
- vejce 1 kus
- kuřecí maso 250 gramů (prsa)
- mandlové lupínky 10 gramů
- rýže dlouhozrnná 250 gramů (Basmati)
Postup přípravy
Vejce dobře rozmícháme se škrobovou moučkou, až vznikne hladké těstíčko.
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a obalíme v připraveném těstíčku. Zprudka je opečeme z obou stran v pánvi s trochou oleje (na pánvi musíme nudličky hned zpočátku oddělit, aby se neslepily) a přeložíme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
Do horké rýže, kterou jsme předem uvařili v osolené vodě, vmícháme kukuřici bez nálevu.
Rýži s kukuřicí rozdělíme do misek nebo talířů, přidáme kuřecí nudličky a posypeme je mandlovými lupínky.
Poznámka k receptu
Mandlové lupínky můžete předem opražit dozlatova na suché pánvi. Budou křupavější a chutnější.
Načítám komentáře...