Křupavé kuřecí prsty
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy
- podmáslí 250 mililitrů
- paprika sladká 1 lžička
- tymián 2 snítky
- strouhanka (na obalení)
- olej (rostlinný, na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Podmáslí nalijte do širší misky nebo hlubokého talíře, přidejte papriku, nasekaný tymián a lehce osolte a opepřete. kuřecí prsa očistěte a podélně nakrájejte na tenké proužky. naložte je do podmáslí a nechte 30 minut marinovat.
2. Pak maso postupně vyndejte z marinády, nechte lehce okapat a obalte v kukuřičné strouhance. nakonec v pánvi rozpalte olej, osmažte v něm kuřecí prsty dozlatova a odložte je na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk
Poznámka k receptu
- marinování 30 minut
Načítám komentáře...