Křupavý kuřecí steak grilovaný v mléce a šalvěji
Seznam surovin
- kuřecí maso 150 gramů (prsa/steak)
- sůl
- pepř černý
- máslo (osminka)
- olej olivový
- skořice (kousek tyčinky)
- šalvěj 1/2 hrsti (čerstvá, pouze lístky)
- citron 2 kusy (v bio kvalitě, kůra )
- česnek 2 stroužky (drcené)
- mléko 130 mililitrů
Postup přípravy
Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje.
Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč. Na dně pánvičky zůstanou neskutečně dobré přípečky, které pak dají jídlu skvělou karamelovou chuť.
Kuřecí steak vrátíme do pánvičky, přidáme ostatní ingredience a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme 15 - 20min. S citrónovou kůrou se mléko trochu srazí a vznikne dokonalá omáčka.
Rýži uvaříme dle návodu pro přípravu (my budeme používat Italskou kulatozrnnou rýži arborio). Na pánvičce orestujeme proužky citrónové kůry až začnou lehce zlátnout a poté přidáme scezenou, ještě horkou rýži. Promícháme a přidáme hrst nasekaného koriandru.
Načítám komentáře...