Křupavý kuřecí steak grilovaný v mléce a šalvěji

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje.

Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč. Na dně pánvičky zůstanou neskutečně dobré přípečky, které pak dají jídlu skvělou karamelovou chuť.

Kuřecí steak vrátíme do pánvičky, přidáme ostatní ingredience a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme 15 - 20min. S citrónovou kůrou se mléko trochu srazí a vznikne dokonalá omáčka.

Rýži uvaříme dle návodu pro přípravu (my budeme používat Italskou kulatozrnnou rýži arborio). Na pánvičce orestujeme proužky citrónové kůry až začnou lehce zlátnout a poté přidáme scezenou, ještě horkou rýži. Promícháme a přidáme hrst nasekaného koriandru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...