Kuku Paka – africké kuřecí kari
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2 lžíce (čerstvý)
- paprika chilli 2 kusy
- olej 30 mililitrů (rostlinný)
- kari 1 lžíce
- kmín římský 2 lžíce
- rajčata 400 gramů
- kuřecí maso 1 kilogram (prsa, stehna)
- kokosové mléko 400 mililitrů
- koriandr 1 svazek (nasekaný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte, pokrájejte a s chilli papričkou rozmixujte v mixéru do hladké pasty. Podle potřeby přilijte trochu vody. V pánvi rozpalte olej, přidejte cibulovou směs a koření a opékejte hruba 5 minut.
2. Přisypte pokrájená rajčata (podle chuti je můžete předem oloupat) a po 3 minutách přidejte maso. Zprudka osmahněte, přilejte kokosové mléko, osolte a opepřete, ztlumte plamen na minimum a zakryté
vařte doměkka zhruba 30 až 50 minut. Podle potřeby můžete ještě podlít vodou.
3. Vypněte oheň, vsypte lístky koriandru, dochuťte solí a pepřem a podávejte s plackami čapátí.
Načítám komentáře...