Kukuřičné tortilly s kuřecím masem
Seznam surovin
Základ:
- tortilla 4 kusy (kukuřičné)
- avokádo 1 kus
- česnek 1 stroužek
- limetka 1/2 kusu (šťáva)
- rajčata 2 kusy
- paprika červená 1/2 kusu
- salát ledový 1/2 kusu
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- smetana zakysaná 100 mililitrů
Náplň:
- kuřecí maso 2 kusy (prsa, bez kůže)
- cibule červená 1 kus (menší)
- česnek 2 stroužky
- paprika červená 1/2 kusu
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koriandr 1 lžička (sušený)
- paprika 1/2 lžičky (mletá)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte náplně do tortill. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a dužinu vydlabejte. přidejte utřený stroužek česneku a limetkovou šťávu a vidličkou promačkejte a promíchejte do konzistence jemné kaše. Zeleninu nakrájejte na větší kousky. petrželku nasekejte najemno a promíchejte se zakysanou smetanou.
2. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a kuřecí prsa ze všech stran orestujte dozlatova. poté je vyjměte z pánve a nakrájejte na tenké plátky.
3. Do pánve vlijte zbývající olej a orestujte na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou papriku. Restujte 2–3 minuty a poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a koření. Restujte ještě 2 minuty.
4. Tortilly nasucho opražte na pánvi, potřete avokádovým guacamole a zakysanou smetanou, poklaďte kuřecí směsí a přidejte zeleninu podle chuti. Tortilly nejprve přehněte ve spodní třetině a poté zabalte do kompaktního balíčku.
Poznámka k receptu
Klasika, která chutná teplá i studená. Balíčky jsou jako stvořenéna na cesty – můžete se s nimi vydat klidně až na kraj světa!
Načítám komentáře...