Kuře Cordon Bleu

Postup přípravy

Kuřecí maso zbavené kůže očistíme a zbavíme vnitřní šlachy tak, že ji vytáhneme. Maso vodorovně ostrým nožem nařízneme a opatrně rozklepeme, abychom maso nepotrhali. Maso z jedné strany pečlivě osolíme. Na rozklepané maso položíme kulatý plátek šunky a několik přes sebe položených kousků eidamu nebo ementálu. Plátek masa přeložíme napůl, tím zachováme původní tvar kuřecího masa. Okraje opatrně sklepeme dohromady.

Naplněné kuřecí prso opatrně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Maso ponoříme do rozpáleného oleje a necháme usmažit dozlatova.

Z citronu připravíme dle videa ozdobu a podáváme na talíři spolu se šikmo rozříznutou usmaženou kuřecí kapsou (na papírovém ubrousku zbavenou přebytečného tuku) a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...