Kuře Cordon Bleu
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 porce (prsa)
- šunka 1 plátek
- sýr Ementál 2 plátky
- sůl
- mouka pšeničná hladká
- vejce
- strouhanka
- olej
- citron
Postup přípravy
Kuřecí maso zbavené kůže očistíme a zbavíme vnitřní šlachy tak, že ji vytáhneme. Maso vodorovně ostrým nožem nařízneme a opatrně rozklepeme, abychom maso nepotrhali. Maso z jedné strany pečlivě osolíme. Na rozklepané maso položíme kulatý plátek šunky a několik přes sebe položených kousků eidamu nebo ementálu. Plátek masa přeložíme napůl, tím zachováme původní tvar kuřecího masa. Okraje opatrně sklepeme dohromady.
Naplněné kuřecí prso opatrně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Maso ponoříme do rozpáleného oleje a necháme usmažit dozlatova.
Z citronu připravíme dle videa ozdobu a podáváme na talíři spolu se šikmo rozříznutou usmaženou kuřecí kapsou (na papírovém ubrousku zbavenou přebytečného tuku) a podáváme.
Načítám komentáře...