Kuře Marengo
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsní řízky)
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (loupaná )
- cibule červená 1 kus
- máslo 50 gramů
- ananas 1/4 kusu (čerstvý, nakrájený na kostky)
- olej olivový 3 lžíce
- cukr krupice
- paprika chilli 1 kus (malá, čerstvá )
- sůl
- pepř (čerstvě drcený)
Postup přípravy
Kuřecí řízky očistěte a na oleji opečte dozlatova. Osolte je a uchovejte v teple.
Do pánve s výpekem přidejte máslo a orestujte na něm na proužky pokrájenou cibuli a ananas. Když je ananas ze všech stran dozlatova, přidejte chilli papričku, sůl, pepř, špetku cukru a rajčata, která lehce rozmělníte vařečkou.
Do směsi vložte zpět kuře a na mírnějším plameni duste dalších 15 minut. Hotové kuře vyjměte, překrojte v půlce a řezem naaranžujte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s bagetkou nebo rýží.
Poznámka k receptu
Zbylé čerstvé ovoce použijte do dezertu.
Načítám komentáře...