Kuře marinované v rumu
Seznam surovin
- kuřecí maso 12 kusů (křídla)
- rum 500 mililitrů
- cibule 2 kusy
- máslo 1,5 lžíce
- rozinky 200 gramů
- rýže krátkozrnná 4 hrnky (Arborio)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí křídla vložte do misky, osolte je, opepřete a zalijte 400 ml rumu. Misku uzavřete potravinovou fólií a nechte alespoň 30 minut marinovat.
2. Rozinky naložte do 100 ml rumu a nechte 1 hodinu uležet.
3. Cibuli nakrájejte na jemno a nechte ji v pánvi na másle zesklovatět.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte pekáč vyložený pečicím papírem a rozložte na něj cibuli a kuřecí křídla. Zalijte trochou vody a zbytkem rumu z marinování. Pečte v troubě dozlatova, asi 25 minut.
5. Podávejte s uvařenou rýží, smíchanou s rumovými rozinkami.
Poznámka k receptu
Pro obměnu jako přílohu uvařte brambory, rozmělněte je a přimíchejte k nim 2 lžičky dijonské hořčice.
Načítám komentáře...