Kuře na chilli s medem
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů (prsa, pokrájená na kousky)
- paprika červená 1 kus
- cibulka jarní 6 kusů
- olej olivový
- nudle rýžové 120 gramů
- koření chilli 1/2 lžičky (mleté)
- sójová omáčka 3 lžíce
- med 1 lžíce
- kapusta 5 listů (menší)
- koriandr 1 hrst (čerstvý, nebo petrželka)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev, pak teprve na ni vlijte olej; to je správný asijský postup). Na kousky nakrájené kuřecí maso smažte chvíli při vyšší teplotě a za stálého míchání. Potom přidejte proužky papriky a bílou část jarních cibulek (zelenou použijete na závěr). Promíchejte. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete, promíchejte a nechte dusit.
Do konvice dejte vařit vodu. Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou. Nechte je stát, ke změknutí stačí asi čtyři minuty.
Zatímco se směs na pánvi dusí, dejte kapustové listy na sebe a nakrájejte na širší proužky. Přisypte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a poduste minutu. Potom směs odkryjte, posypejte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku.
Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.
Načítám komentáře...