Kuře na citronech podle Penélope Cruz
Seznam surovin
- citron 3 kusy (bez chemického ošetření)
- kuře 1 kus
- česnek 3 stroužky
- rozmarýn 1 snítka (čerstvý)
- fazolky zelené 1 balení (čerstvé)
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
Postup přípravy
Kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou zvenku i zevnitř. Omyjeme 1 citron a nakrájíme ho na plátky, z obou zbývajících vymačkáme šťávu. Předehřejeme troubu na 200 °C.
Česnek oloupeme, nejdříve ho nakrájíme na tlustší plátky a potom na hranolky. Kůži kuřete na několik místech propíchneme špičkou nože, ale opatrně, abyste neřízli až do masa. Do míst, kde byla kůže propíchnuta, zastrčíme jehličky rozmarýny a hranolky česneku. Kuře pak potřeme solí a pepřem.
Rozehřejeme olivový olej a smícháme ho s citronovou šťávou. Tím pak kuře štětečkem potřeme. Nakonec ještě poklademe plátky citronu, dáme na vymazaný plech a pečeme asi 90 minut.
V průběhu ho ještě poléváme vypečenou šťávou. Ke kuřeti nakonec podáváme buď pečivo nebo zelené fazolky uvařené v páře.
Načítám komentáře...