Kuře na medu, hořčici a tymiánu
Seznam surovin
- hořčice dijonská 120 gramů
- med 100 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- citronová kůra (z chemicky neošetřeného citronu)
- šťáva citronová 4 lžičky
- kuřecí maso 4 kusy (čtvrtky nebo 12 ks paliček)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte marinádu: smíchejte hořčici, med, citronovou kůru i šťávu a sůl.
2. Do střední zapékací mísy dejte rozpůlená kuřecí stehna či paličky, přelijte je marinádou a mezi kousky masa vložte snítky tymiánu.
3. Dejte péct do trouby na 40 minut. Hotové kuřecí maso ještě opepřete a podávejte s bramborem nebo kouskem pečiva a salátu.
Poznámka k receptu
Jeden z Markétiných tipů, jak zvládat život plný dětí, práce a dalších povinností, je „vaření“ v troubě. I když se jídlo obstará téměř samo, kombinace jemného masa a výrazné hořčice a medu je tak skvělá, že vás nikdo nebude podezírat, že si všechno vlastně usnadňujete.
Načítám komentáře...