Kuře na medu s citronovou kůrou
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- máslo 250 gramů
- med 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- citronová kůra 1 kus (z 1 citronu)
Postup přípravy
Příprava kuřete na pečení: Křídla založíme dospodu, vytvoříme kapsu mezi kůží na prsou a masem kuřete a vyplníme ji několika plátky másla, aby prsíčka nebyla po upečení suchá, také stehna pro pečení upevníme podle návodu ve videu. Kuře vydatně ze všech stran osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem, vmasírujeme do kůže. Sůl vsypeme i do břišní dutiny.
Kuře vložíme do pečícím papírem vyloženého pekáče, aby se kůže kuřete k pekáči nepřichytila. Pečeme nejdříve zády dolů a během pečení podléváme kuře vodou. Zhruba po 35 minutách kuře obrátíme.
Příprava marinády: Z dobře omytého citronu oškrábeme kůru bez bílé části, která je hořká. Kůru ostrým nožem nakrájíme na jemné proužky a napříč na výsledné drobné kostičky. Kostičky dáme do misky a přidáme k nim med, vše promícháme.
Upečené kuře (cca po 50 minutách) přelijeme výpekem a marinádou. Vrátíme kuře do trouby, kde jsme zvýšili teplotu na asi 200 °C a pečeme asi 10 minut. Pečené kuře naporcujeme a dáme na talíř, přelijeme šťávou z pekáče.
Načítám komentáře...