KUŘE NA MERUŇKÁCH
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- cibule červená 1 kus
- meruňky 6 kusů
- džem meruňkový 70 gramů
- hořčice hrubozrnná 80 gramů
- olej olivový 3 lžíce
- ocet 2 lžíce (červený)
- sůl
Postup přípravy
V misce smíchejte džem, hořčici, 2 lžíce oleje a ocet. Kuřecí maso osolte a pomažte hořčičnou směsí. Pokud máte čas, nechte chvilku marinovat. Cibuli nakrájejte na klínky, vsypte do pekáčku, podlijte trochou vody a položte na ni maso. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut. Meruňky rozpulte a řeznou stranou opečte na rozpáleném oleji. Na posledních 10 minut je přidejte do výpeku ke kuřeti. Podávejte s těstovinovou rýží (můžete do ní vmíchat i hrst mandlí a rozinek) nebo s pečivem.
Poznámka k receptu
Spojením džemu a hořčice vznikne skvělá marináda, přidáním čerstvých meruněk do výpeku zase vykouzlíte perfektní šťávu. Kuře a meruňky k sobě prostě pasují.
Načítám komentáře...