KUŘE NA MERUŇKÁCH

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smíchejte džem, hořčici, 2 lžíce oleje a ocet. Kuřecí maso osolte a pomažte hořčičnou směsí. Pokud máte čas, nechte chvilku marinovat. Cibuli nakrájejte na klínky, vsypte do pekáčku, podlijte trochou vody a položte na ni maso. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut. Meruňky rozpulte a řeznou stranou opečte na rozpáleném oleji. Na posledních 10 minut je přidejte do výpeku ke kuřeti. Podávejte s těstovinovou rýží (můžete do ní vmíchat i hrst mandlí a rozinek) nebo s pečivem.

Poznámka k receptu

Spojením džemu a hořčice vznikne skvělá marináda, přidáním čerstvých meruněk do výpeku zase vykouzlíte perfektní šťávu. Kuře a meruňky k sobě prostě pasují.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...