Kuře na orientální způsob
Seznam surovin
- kuřecí maso 12 paliček (kuřecí paličky)
- brambory 4 kusy (střední)
- kokosové mléko 2,5 decilitru
- mrkev 2 kusy
- máslo 50 gramů (rozpuštěné)
- koriandr 4 snítky
- kari 1 lžíce
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, strouhaný)
- kari pasta 1 lžička (červená)
- koriandr 1 lžička (drcený)
- hřebíček 1/2 lžičky (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, potřeme kari pastou, osolíme a necháme odležet. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky.
V širokém kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme ochucené paličky a zvolna je všechny ze všech stran opečeme. Přendáme je do mísy a ve zbylém výpeku v kastrolu opečeme nakrájenou mrkev a brambory. Zaprášíme je kari, promícháme, přidáme hřebíček, drcený koriandr, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a opečené paličky, zalijeme kokosovým mlékem a vodou tak, aby zůstalo vše jen lehce potopené, snížíme teplotu a dusíme, dokud vše nezměkne.
Nakonec paličky podle chuti přisolíme a přimícháme k nim nakrájené lístky koriandru.
Načítám komentáře...