Kuře na paprice s karlovarským knedlíkem
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- cibule 1 kus
- paprika červená 1 kus
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- vývar drůbeží
- smetana 3 decilitry
- tuk
Na knedlík:
- rohlík 4 kusy (starší)
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- mléko 150 mililitrů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (čerstvá )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Z kuřete si vykrojíme zvlášť stehna a prsa. Stehna dáme uvařit do osolené vody vaříme do měkka. Prsa si na fólii rozklepme na půlcentimetrové plátky, osolíme, opepříme a přidáme proužky nakrájené červené papriky a zabalíme do alobalu. Do rozehřáté trouby na 120°C vložíme rolády a pečeme 12minut.
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky, žloutky smícháme s mlékem a moukou z bílku si vyšleháme sníh.
Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme směsí z mléka, mouky, žloutků a přidáme nasekanou petrželku, sůl, pepř a přimícháme lehce sníh. Zabalíme do fólie do průměru 4centimetrů a vaříme ve vodě 12 minut.
Cibulku nadrobno nakrájenou si na tuku orestujeme dozlatova, zasypeme mletou paprikou a zalijeme troškou vývaru ze stehen a dolijeme smetanou, osolíme, opepříme a svaříme na hustější omáčku a vložíme maso ze stehen.
Načítám komentáře...