Kuře na víně se žampiony
Seznam surovin
- kuře 1 kus (rozporcované)
- olej
- máslo 1 kus (oříšek)
- rajčatový protlak 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 hrsti (na obalení)
- vývar drůbeží
- víno bílé 1 decilitr
- žampiony 150 gramů
- petržel hladkolistá
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Porce kuřete omyjte, osušte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V pekáčku rozehřejte olej s máslem a opečte na něm maso ze všech stran.
Porce potřete rajským protlakem, podlijte bílým vínem a trochou vývaru a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po chvíli teplotu snižte na 180 °C a maso upečte téměř doměkka. Během pečení podlévejte vývarem a potírejte vypečenou šťávou.
Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Když je maso téměř měkké, přidejte houby k němu a pečte společně doměkka. Před podáváním přelijte maso vypečenou šťávou a posypte nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Načítám komentáře...