Kuře pečené na zelí
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- zelí kysané 750 gramů
- cibule 1 kus (velká)
- slanina 200 gramů
- paprika sladká (mletá)
- kmín
- cukr 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Kuře rozdělte na porce a osolte. Pekáček vytřete slaninou, na dno položte vrstvu okapaného kysaného zelí a na něj rozložte tenká kolečka cibule. Povrch posypte kmínem a cukrem. Na tuto vrstvu položte porce kuřete, posypte je mletou paprikou a poklaďte plátky slaniny.
Podlijte malým množstvím vody a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po chvíli teplotu snižte na 180°C a kuře upečte doměkka.
Pečte ho zakryté bez podlévání, až ke konci pečení sejměte pokličku, aby se utvořila kůrčička.
Poznámka k receptu
Podávejte s chlupatými nebo bramborovými knedlíky a s pivem.
Načítám komentáře...