Kuře pečené s jemnou nádivkou
Seznam surovin
- kuře 4 kusy (baby)
- houska 4 kusy
- petržel kořenová 1 svazek
- cibule 1 kus
- smetana 200 mililitrů
- máslo 150 gramů
- vejce 4 kusy
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- muškátový oříšek (dle chuti)
Postup přípravy
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme na jemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a smetanu. Smícháme s houskou, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Nakonec přidáme sníh z bílků.
Kuře osolíme. Směsí naplníme kuře, které pečeme v troubě rozpálené na 200°C dozlatova.
Načítám komentáře...