Kuře pečené s levandulí, medem a meruňkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Na pánev nalijte 2 lžíce olivového oleje a postupně na něm všechny kousky kuřete opečte ze všech stran dozlatova. Do pekáče nebo zapékací mísy naskládejte kuře, olej z pánve vylijte. Na pánev nalijte víno a deglazujte ji – tedy odvařte všechny připečené kousky. Přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Přidejte 1,5 lžíce balsamika a stejné množství medu. Promíchejte a nalijte na kuře.

2. Meruňky rozpulte, vypeckujte, řeznou stranu potřete olivovým olejem a položte mezi kousky kuřete, osolte a opepřete. Zbylý balsamikový ocet a med rozmíchejte v misce vidličkou, kuře s meruňkami jím zakápněte a posypte levandulovými květy.

3. Vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud nebude po zapíchnutí ostrého nože ke kosti z masa vytékat čirá šťáva. Pekáč položte na podložku doprostřed stolu a servírujte třeba s bramborami opečenými na olivovém oleji a zelenými fazolkami.

Poznámka k receptu

Kombinace masa a ovoce budí mnohdy rozpaky, tohle kuře vás ale přesvědčí o opaku. Kombinace meruněk a levandule je totiž k jemnému masu jako stvořená.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...